Blasphemers’ Campaign 2011

Data: 03.09.2011r.

Otwarcie bram: 18:00

Start: 19:00

Gdzie: Klub Studencki Kwadrat

Wstęp biletowany. Szatnia obowiązkowa - płatna 1zł. Włoska legenda powraca do Polski po 22 latach! Bilety już w sprzedaży! Już we wrześniu AZARATH zaatakuje 9 polskich miast na wspólnej trasie z włoskim BULLDOZER, legendą speed/black metalu !

 

Trasa odbędzie się pod szyldem ‚Blasphemers’ Campaign 2011′ a razem z nimi zaprezentują się WITCHMASTER i DEUS MORTEM, który będzie promował swoją debiutancką EPke.
Ze strony Azarath możemy spodziewać się specjalnej scenografii oraz setu składającego się głównie z utworów z najnowszej płyty oraz  z ‚D.I.E.’ i ‚DEMON SEED’ .

 

az

AZARATH 

www.azarath.tcz.pl, www.myspace.com/azarath666

BIOGRAFIA

Azarath, powstał w październiku 1998 roku w Tczewie w składzie „Inferno”, „Bruno” i „D.” Jeszcze tego samego roku muzycy zarejestrowali pierwsze demo pt. Traitors oraz w dwa lata później kolejne pt. Promo’2000. Rok później 2001 roku w białostockim Hertz Studio, już z „Bartem” jako gitarzystą, zespół zarejestrował debiutancki album pt. „Demon Seed” na który trafiło 10 ekstremalnych, porażających mocą i cuchnących siarką utworów. Wydawnictwo było promowane podczas trasy koncertowej 2002 roku wraz z grupami Elysium, Hate oraz Vader. Rok później muzycy wystąpili na festiwalu Metalmania by w trzy miesiące później tym razem w lubelskich Hendrix Studios (sierpień) zarejestrować kolejnym album pt. „Infernal Blasting”, jeszcze bardziej nienawistny i jeszcze lepiej przyjęty materiał. Niedługo potem grupę opuścił gitarzysta „D.”, którego zastąpił znany z występów w grupie Yattering „Thrufel”. W czerwcu 2006 roku w lubelskich Hendrix Studio oraz w sierpniu 2006 roku w białostockim Hertz Studio zarejestrowany został trzeci krążek „Diabolic Impious Evil”, promowany na polskiej części trasy Blitzkrieg IV u boku grup Vader, Vesania, Trauma we wrześniu 2006 roku. W październiku 2008 Azarath podpisał kontrakt na wydanie czwartej płyty, „Praise The Beast” która ukazała się w Europie nakładem Agonia, a w Ameryce północnej za pośrednictwem Deathgasm Records. Ten materiał ujrzał światło dzienne w kwietniu 2009 roku i wsparty był intensywnym koncertowaniem, m.in. na festiwalach Inferno Fest w Norwegii, Devilstone Fest na Litwie, niemieckim PartySan Fest, oraz na polskiej trasie u boku Behemoth  . W 2009 roku Bruno opuścił Azarath i został zastąpiony przez Necrosodoma (Anima Damnata, ex-Thunderbolt, ex-Throneum). Pod koniec roku 2010 zespół podpisał kontrakt z wytwórnią Witching Hour. W roli basisty zadebiutował P., z zespołu odszedł Thrufel, partie gitar przejął po nim Necrosodom, a kompozycjami na nową płytę zajęli się Inferno i Bart. Sesja nagraniowa piątej płyty Azarath odbyła się w styczniu i lutym 2011 w białostockim Hertz Studio pod okiem braci Wiesławskich. W tym samym studio materiał poddano miksom i masteringowi. Płyta zatytułowana „Blasphemers’ Maledictions” ukazała się w czerwcu 2011, poprzedza ją natomiast wydanie EP ‚Holy Possession’ z utworem tytułowym oraz coverem Damnation ‚Rebel Souls’ dostępnej w formacie CD, MD i 7’EP od 10 kwietnia. Natomiast na „Blasphemers’ Maledictions” trafiło 10 premierowych utworów oraz intro. Album ukazał się w formacie CD digibook w twardej oprawie oraz jako limitowany winyl. Azarath rozpocznie promocję nowej płyty wrześniową trasą w towarzystwie Bulldozer – włoskiej legendy thrash/black metalu. Towarzyszyć im będą również Witchmaster oraz Deus Mortem.

 

 

bzBULLDOZER

www.myspace.com/bulldozerit

BIOGRAFIA

Bulldozer – włoski speed/blackmetalowy zespół, inspirowany dokonaniami Venom i Motorhead, założony w 1980 przez basistę Dario Carria i gitarzystę Andy’ego Panigada. Po dwóch latach przerwy spowodowanej obowiązkiem odbycia służby wojskowej, Bulldozer – już z AC Wildem za mikrofonem – w 1984 roku nagrywa debiutancką 7’ „Fallen Angel/Another Beer”. Choć brytyjski magazyn Kerrang, uznał ten winylowy singiel za ‘najgorszy materiał wszechczasów’ (ex aequo z debiutancką EP Hellhammer) Bulldozer już tego samego roku podpisuje kontrakt z Roadrunner Records. Pierwszym owocem współpracy jest wydany rok później album „The Day Of Wrath”, który wyprodukował Algy Ward z Tank. Zespół uznano za naśladowców Venom, ale fani byli zachwyceni. Drugi album „The Final Separation” również wydany nakładem Roadrunner nie sprzedawał się już tak dobrze, podobnie jak następny „IX” ostro krytykowany przez europejską prasę. W 1987 roku śmierć Dario Carria nie tylko nie przerwała dalszej działalności zespołu, ale zdeterminowała ich do działania – album „Neurodeliri” został dedykowany jemu i przedstawiał zupełnie nowe oblicze Bulldozer – z dźwiękami klawiszy, syntezatorami, samplami perkusji. To innowacyjne podejście Bulldozer inspirowało wiele zespołów metalowych w kolejnej dekadzie. W roku 1990 zespół wydaje koncertowy album nagrany w Katowicach zatytułowany „Alive… In Poland”, jednak już dwa lata później zawiesza działalność. W nowym milenium pamięć o Bulldozer nie ginie – podtrzymują ją reedycje wydane nakładem polskiej wytwórni Metal Mind Records. AC Wild wskrzesza zespół, a w 2009 roku nakładem włoskiej Scarlet wychodzi nowy studyjny album „Unexpected Fate”.   We wrześniu 2011 Bulldozer przyjedzie do polski na 9 koncertów, jako gość specjalny trasy Azarath „Blasphemers’ Campaign”. Towarzyszyć im będą również Witchmaster oraz Deus Mortem.

Dyskografia:

  • The Day of Wrath (1985, Roadrunner Records)
  • The Final Separation (1986, Roadrunner Records)
  • IX (1987, Discomagic Records)
  • Neurodeliri (1988, Metal Master Records)
  • Alive… in Poland (1990, Metal Master Records)
  • Unexpected Fate (2009, Scarled Records)

 

wm

WITCHMASTER

http://www.myspace.com/wearewitchmaster

 

BIOGRAFIA

Zespół powstał w 1996 roku w Zielonej Górze z inicjatywy gitarzysty Krzysztofa Włodarskiego i basisty Tomasz ‚Reyasha’ Rejka. Wkrótce potem do zespołu dołączył perkusista Witold ‚Vitold’ Domański. Tego samego roku ukazało się pierwsze demo grupy pt. „Thrash Or Die”. W 1997 roku ukazało się drugie demo pt. „Violence & Blasphemy” wydane przez sam zespół. W 2000 roku na podstawie kontraktu z wytwórnią muzyczna Pagan Records ukazał się pierwszy album Witchmaster zatytułowany „Violence & Blasphemy”. Dwa lata później ponownie nakładem Pagan Records ukazał się drugi album „Masochistic Devil Worhsip”. W 2003 roku nakładem Time Before Time Records ukazała się kompilacja nagrań grupy pt. „Satanikk Metal”. Wydawnictwo zawierało niepublikowane wcześniej nagrania oraz zapis koncertu w Rzeszowie. Również w 2003 roku w limitowanym nakładzie 333 egzemplarzy ukazał się na winylu minialbum pt. Sex, Drugs & Satan. Rok później ukazał się split album z grupą Adorior pt. „Hater OF Fucking Humans”. Tego samego roku ukazał się trzeci album grupy pt. „Witchmaster”. W 2008 roku formacja odbyła krótką trasę koncertową w Polsce pod nazwą Witchmaster Over Poland Tour 2008. 10 kwietnia 2009 roku ukazał się czwarty album grupy pt. „Trucizna” W ramach promocji albumu zespół zagrał kolejną trasę koncertową w Polsce. Obok Witchmaster pojawiły sie na niej takie grupy jak: Infernal War, Hetzer, Stillborn, Halucynogen, Excidium i MasseMord. W maju tego samego roku ukazał się minialbum pt. „Sex Drugs and Natural Selection”. Aktualnie Witchmaster przygotowuje się do wrześniowej trasy koncertowej u boku Azarath, włoskiego Bulldozer oraz Deus Mortem. (www.wikipedia.pl)

Dyskografia:

–          Thrash Or Die (1996, demo)

–          No Peace At All (1997, demo)

–          Violence & Blasphemy (2000, LP)

–          Masochistic Devil Worship (2002, LP)

–          Satanikk Metal (2003, kompilacja)

        –     Sex, Drugs & Satan (2003, 7’EP)

        –     Hater OF Fucking Humans (2004, LP, split z zespołem Adorior)

        –     Witchmaster (2004, LP)

        –     Trucizna (2009, LP)

        –     Sex Drugs and Natural Selection (2009, EP)

        –     No Peace At All – Thrash Ör Die! (2009, kompilacja)

Cennik klubu Kwadrat
Profil Klub Kwadrat na YouTube.com Profil Klub Kwadrat na FaceBook.com

KLUB OTWARTY:

pon - sob:
nd :
16:00 - 01:00*
16:00- 24:00*

*harmonogram nie obowiązuje podczas imprez

  • Poniedziałek - Środa od 16:00- 21:00 Piwo Tyskie 3,50 zł
  • DART

    Zagraj w darty czyli popularne "rzutki".
  • PIŁKARZYKI - Prawdziwe piłkarskie emocje.


Poniedziałek – Środa od 16:00- 21:00 Piwo Tyskie 3,50 zł


Tribute to Metallica show! – Scream INC

Data: 30.09.2017r.
Start: 20:00
Otwarcie bram: 19:00



Strachy na Lachy – Nowa płyta „Przechodzień o wschodzie”

Data: 07.10.2017r.
Start: 20:00
Otwarcie bram: 19:00

qhpkr-logo-podstawowe-ogolne 11949605_10207421469684747_2123109361_n somusic eska-cmyk-outline movemedia_logo logo-dvbox
projekt graficzny: visionproject.pl
coded by: maciejkopec.pl