Happysad Kraków WYPRZEDANY!

Data: 14.10.2016r.

Otwarcie bram: 18:00

Start: 19:00

Gdzie: Klub Kwadrat ul. Skarżyńskiego 1

Happysad Kraków

 

HAPPYSAD, Ted Nemeth

Kraków – 14.10.2016 – Klub Kwadrat ul. Skarżyńskiego 1
Otwarcie Bram 18:00 Start 19:00

Link do FB:

https://www.facebook.com/events/1657711877891898/

Link do www:

http://www.galicja.net/happysad-krakow-10/

Happysad powstał w 2001 roku w Skarżysku-Kamiennej. Od lat jest jednym z najpopularniejszych polskich zespołów, wyprzedających bilety na swoje koncerty. Zespół ma na koncie około 1000 koncertów w całym kraju, 5 złotych płyt i dwie platynowe oraz rekordy frekwencji w kilkunastu popularnych klubach w Polsce.
W lipcu 2004 nakładem S.P. Records ukazał się debiutancki album zespołu „Wszystko jedno”. W kwietniu 2007 magazyn Teraz Rock umieścił płytę „Wszystko jedno” wśród 50 najważniejszych albumów w historii polskiego rocka. Album ma status złotej płyty, podobnie jak kolejna płyta „Podróże z i pod prąd”
W połowie roku 2006 w zespole nastąpiła zmiana perkusisty – Maćka Sosnowskiego zastąpił Jarosław Dubiński.
1 września 2007 podczas III edycji organizowanego przez zespół happysad festiwalu SKARfest miała miejsce premiera trzeciego krążka zespołu – „Nieprzygoda”. Premiera tej płyty znalazła się na pierwszym miejscu OLIS – listy najlepiej sprzedających się płyt w Polsce.
Koncertowe wydawnictwo DVD happysad „Na żywo w STUDIO” zyskało status złotej płyty już w dniu premiery, 24 listopada 2008, a w maju 2009 r. DVD uzyskało status platynowej płyty.
W październiku 2011 ukazało się jubileuszowe wydawnictwo „Zadyszka”, podsumowujące dziesięć lat działalności zespołu, składające się z dwóch płyt. Na pierwszym krążku 13 zaprzyjaźnionych zespołów gra utwory Happysad, a drugi to DVD z koncertem zespołu z Jarocina z udziałem urodzinowych gości.
Kolejne premierowe płyty zespołu debiutowały na szczycie OLISu i szybko pokrywały się złotem, a wydana w 2009 r. Płyta „Mów mi dobrze” zyskała status platynowej płyty.
4 grudnia 2013 roku ukazało się kolejne wydawnictwo DVD i 2CD dokumentujące występ zespołu na Przystanku Woodstock w 2012 i – jako zdobywca Złotego Bączka – w 2013 roku.
W lutym 2014 roku zespół rozpoczął współpracę z producentem Marcinem Borsem, z którym nagrał album “Jakby nie było jutra”, który w październiku 2014 r. zadebiutował na 1 miejscu OLIS, spotkał się z bardzo dobrymi recenzjami i w ciągu miesiąca zyskał status złotej płyty. Obecnie zespół pracuje nad kolejnym materiałem, w pełnym koncertowym składzie pod opieką Marcina Borsa.
Jeden z najbardziej podróżujących polskich zespołów znów rusza w trasę. „Ruszamy. Siedzieć w domu, gdy w duszy wszystko gra, nie wypada. Sami nie wiemy co przyniesie ta trasa, bo mamy ogromne chęci odświeżyć setlistę i wrzucić do niej trochę staroci, ale jak wiekowe to będą utwory ustalimy na chwilę przed” – pisze na swoim facebookowym profilu zespół Happysad.
Po aktywnym sezonie plenerowym wracają do klubowych spotkań z fanami. „Odwiedzimy 23 miasta. Między innymi Przeźmierowo, w którym będziemy mieli okazję wystąpić po raz pierwszy. Resztę miejsc bardzo dobrze znamy, więc szykujemy się na piękną, muzyczną jesień i zimę. Mamy takie zajęcie, taką pracę, którą kończy się z żalem, ale gdy tylko pojawią się kolejne plany, ułożona zostanie kolejna trasa, ciężko usiedzieć w miejscu” – dodają.
Happysad przyzwyczaił już swoją publiczność, że zespoły poprzedzające ich koncerty nie są dobierane przypadkowo. Tym razem wystąpią gdzieniegdzie w towarzystwie trzech grup: Ted Nemeth, Eleanor Grey oraz Kwartyrnik. Łukasz Cegliński, gitarzysta, mówi o gościach tak: – Każda z tych grup ma coś w sobie. Ted Nemeth świetne teksty i melodie, Eleanor Grey – rockowy, przebojowy pazur, a Kwartyrnik – młodzieńczą naiwnośc, choć muzycy młodzikami nazwać się nie mogą (śmiech).

Skład zespołu:

Kuba Kawalec – wokal, gitara

Łukasz Cegliński – Pan Latawiec – gitara, wokal

Artur Telka – bas

Jarek Dubiński – Dubin – perkusja

gościnnie na koncertach:

Maciej Ramisz – instrumenty klawiszowe, gitara, wokal

Michał Bąk – saksofon, instrumenty klawiszowe

Dyskografia:

„Wszystko jedno” – 2004 r. (SP Records)

„Podróże z i pod prąd” – 2005 r. (SP Records)

„Nostress/Łydka” – 2006 r. – singiel (SP Records)

„Nieprzygoda” – 2007 r. (SP Records)

„Na żywo w Studio” – 2008 r. – 2DVD (Mystic Production)

„Na żywo w Studio” – 2009 r. – 2CD (Mystic Production)

„Mów mi dobrze” – 2009 r. (Mystic Production)

„Zadyszka” – 2011 r. – CD/DVD (Mystic Production)

„Ciepło/Zimno” – 2012 r. (Mystic Production)

„Przystanek Woodstock 2013” – 2013 r. (Złoty Melon)

„Jakby nie było jutra” – 2014 r. (Mystic Production)

Support Kraków:

Ted Nemeth – nazywani przez niektórych nadzieją polskiego rocka alternatywnego. Godni następcy Cool Kids Of Death. Zespół powstał latem 2010 roku w Łodzi, w garażu, który nie chce z nich wyjść, choć oni wyszli z niego już dawno. Ich muzyka to spotkanie energii z nostalgią, brudu łódzkich kamienic i czystego szaleństwa zamkniętego w formie, która może zarazem zachwycać, jak i wprowadzać niepokój. Nieprzypadkowo warstwa liryczna ma w tym swój udział, bowiem jako jeden z nielicznych zespołów na rodzimej scenie posiadają teksty po polsku, które mają głębszy sens. Lider zespołu, Patryk Pietrzak, trafia w sedno problemów swojego pokolenia. Swoboda oraz prostota przekazu sprawiają, że całość jest chwytliwa i wzbudza sympatię wśród słuchaczy. Czasem jednak pozostawia ich w stanie skrajnego dyskomfortu, z całą gamą pytań bez jednej, właściwej odpowiedzi. Ted Nemeth, to nie zespół dla każdego, choć każdy powinien go posłuchać i zrozumieć. Grał m.in. u boku takich zespołów jak: Organek, Pidżama Porno, T.Love Alternative. W tym roku ich debiutancki album „Ostatni Krzyk Mody” zdobył łódzką Armatkę Kultury, za najlepsze co mogło się zdarzyć w ostatnim roku, w tym mieście.

Ściągnij presspack tego wydarzenia

Cennik klubu Kwadrat
Profil Klub Kwadrat na YouTube.com Profil Klub Kwadrat na FaceBook.com

KLUB OTWARTY:

pon - sob:
nd :
16:00 - 01:00*
16:00- 24:00*

*harmonogram nie obowiązuje podczas imprez

  • Poniedziałek - Środa od 16:00- 21:00 Piwo Tyskie 3,50 zł
  • DART

    Zagraj w darty czyli popularne "rzutki".
  • PIŁKARZYKI - Prawdziwe piłkarskie emocje.


Poniedziałek – Środa od 16:00- 21:00 Piwo Tyskie 3,50 zł

qhpkr-logo-podstawowe-ogolne 11949605_10207421469684747_2123109361_n somusic eska-cmyk-outline movemedia_logo logo-dvbox
projekt graficzny: visionproject.pl
coded by: maciejkopec.pl